Lubisz ciasteczka, prawda? 🍪😋 Cóż, oto pyszny przepis z pikantnym akcentem dzięki naszemu Cacao Spicy Chai 💚.
Ingredients
150g unsalted butter (at room temperature)
120g brown sugar
4g Cacao Spicy Chai tea
230g flour
4 egg yolks
250g white chocolate chips
Przygotowanie
1
Wymieszaj masło z cukrem. Dodaj mąkę, proszek Cacao Spicy Chai i żółtka jaj, a następnie mieszaj, aż powstanie ciasto na ciasteczka.
2
Dodaj kawałki białej czekolady i wymieszaj je z ciastem.
3
Za pomocą łyżki do lodów uformuj kulki z ciasta na ciasteczka, umieść je na talerzu i włóż do lodówki na 2 godziny.
4
Na koniec, rozgrzej piekarnik do 200°C, umieść kulki ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy między ciasteczkami, i piecz przez około 12-13 minut.
Lato to czas spotkań, długich posiłków z rodziną lub przyjaciółmi i delektowania się słońcem z napojem w dłoni. Choć klasyczna sangria zazwyczaj zawiera wino, dziś proponujemy równie pyszną — i...
Świeży, lekki i pełen smaku — ten tatar z arbuza z majonezem z awokado i matchy to kreatywna wariacja na temat klasycznego tatara. Idealny jako letnia przystawka, łączy słodycz arbuza...
El reserve está buenísimo