website Skip to content
DARMOWA WYSYŁKA PRZY ZAMÓWIENIACH POWYŻEJ 150zł !
SZYBKA DOSTAWA
DARMOWA WYSYŁKA PRZY ZAMÓWIENIACH POWYŻEJ 150zł !
SZYBKA DOSTAWA
DARMOWA WYSYŁKA PRZY ZAMÓWIENIACH POWYŻEJ 150zł !
SZYBKA DOSTAWA
DARMOWA WYSYŁKA PRZY ZAMÓWIENIACH POWYŻEJ 150zł !
SZYBKA DOSTAWA
DARMOWA WYSYŁKA PRZY ZAMÓWIENIACH POWYŻEJ 150zł !
SZYBKA DOSTAWA
DARMOWA WYSYŁKA PRZY ZAMÓWIENIACH POWYŻEJ 150zł !
SZYBKA DOSTAWA

Tiramisu z herbatą Spicy Chai

3 godziny 4-6 osób
Dodaliśmy wyjątkowy akcent do tego pysznego włoskiego przepisu 😍. Spróbuj tego fantastycznego Tiramisú z pikantną herbatą Chai 👌

Ingredients

  • 3 cups of water
  • 3 grams of Spicy Chai tea
  • 2 cups mascarpone cheese
  • ½ cup white sugar
  • 4 large egg yolks
  • 3 tablespoons of fresh cream
  • Pinch of salt
  • 24 ladyfingers
  • 2 tablespoons unsweetened cocoa powder, sifted, for decoration

Instructions

1
Aby przygotować koncentrat chai, wystarczy podgrzać wodę i dodać herbatę Spicy Chai. Mieszaj, aż się rozpuści. Aby przygotować nadzienie z mascarpone: Ubij mascarpone, cukier, żółtka, śmietanę i sól (opcjonalnie: dodaj trochę rumu), aż masa będzie lekka i puszysta.
2
Rozprowadź około 1/3 szklanki nadzienia z mascarpone na dnie naczynia do pieczenia o pojemności 2 litrów (1,89 L). Zanurzaj biszkopty pojedynczo w herbacie Spicy Chai i układaj je obok siebie. Jeśli między biszkoptami a naczyniem do pieczenia jest przerwa, ułóż je w przeciwnym kierunku.
3
Rozprowadź około 1/2 szklanki nadzienia z mascarpone na biszkoptach. Powtórz z pozostałymi dwoma warstwami. Wygładź wierzchnią warstwę nadzienia z mascarpone. Przykryj lekko tiramisu i schładzaj w lodówce przez co najmniej 2 godziny (lub do 1 dnia).
4
Przed podaniem posyp wierzch kakao.
Leave a comment

Your email address will not be published..

Inne przepisy

Wybierz opcje