Dodaliśmy wyjątkowy akcent do tego pysznego włoskiego przepisu 😍. Spróbuj tego fantastycznego Tiramisú z pikantną herbatą Chai 👌
Ingredients
3 cups of water
3 grams of Spicy Chai tea
2 cups mascarpone cheese
½ cup white sugar
4 large egg yolks
3 tablespoons of fresh cream
Pinch of salt
24 ladyfingers
2 tablespoons unsweetened cocoa powder, sifted, for decoration
Instructions
1
Aby przygotować koncentrat chai, wystarczy podgrzać wodę i dodać herbatę Spicy Chai. Mieszaj, aż się rozpuści. Aby przygotować nadzienie z mascarpone: Ubij mascarpone, cukier, żółtka, śmietanę i sól (opcjonalnie: dodaj trochę rumu), aż masa będzie lekka i puszysta.
2
Rozprowadź około 1/3 szklanki nadzienia z mascarpone na dnie naczynia do pieczenia o pojemności 2 litrów (1,89 L). Zanurzaj biszkopty pojedynczo w herbacie Spicy Chai i układaj je obok siebie. Jeśli między biszkoptami a naczyniem do pieczenia jest przerwa, ułóż je w przeciwnym kierunku.
3
Rozprowadź około 1/2 szklanki nadzienia z mascarpone na biszkoptach. Powtórz z pozostałymi dwoma warstwami. Wygładź wierzchnią warstwę nadzienia z mascarpone. Przykryj lekko tiramisu i schładzaj w lodówce przez co najmniej 2 godziny (lub do 1 dnia).