Ten mus czekoladowy jest pyszny z naszym specjalnym dodatkiem ⭐ Dodajemy Cacao Spicy Chai dla lekko pikantnego smaku!
Ingredients
200g dark chocolate
400 ml whipping cream
7 g grenetine
40 ml water
4-5 g of Cacao Spicy Chai
Toppings of your choice
Przygotowanie
1
Nawilż żelatynę wodą i rozpuść ją w mikrofalówce przez 20 sekund.
2
W osobnej misce dodaj czekoladę i 100 ml śmietany do ubijania, rozpuść w mikrofalówce w 20-sekundowych rundach i wymieszaj. Dodaj Cacao Spicy Chai i żelatynę. Mieszaj, aż masa będzie gładka.
3
W misce dodaj pozostałe 300 ml śmietany i ubij na sztywno. Delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej.
4
Podziel na porcje i schładzaj przez 1 godzinę. Udekoruj według uznania przed podaniem.
Jeśli lubisz połączenie słodyczy i ostrości, te jabłkowe przekąski z nutą pikantnej herbaty Chai staną się Twoją nową obsesją. Chrupiące na zewnątrz, soczyste w środku i z tym pikantnym akcentem,...
Lato to czas spotkań, długich posiłków z rodziną lub przyjaciółmi i delektowania się słońcem z napojem w dłoni. Choć klasyczna sangria zazwyczaj zawiera wino, dziś proponujemy równie pyszną — i...